Om PhiBrows tatuering – microblading

Semi-permanent tatuering av ögonbryn

Vad är Phi Brows?

Phi Brows är den bästa Microbladingtekniken på marknaden och skiljer sig markant från andra microbladingtekniker. Microbladetekniken är en relativt ny, manuell metod av kosmetisk tatuering. Microblading utförs med ett manuellt specialistverktyg. Det är en semi-permanent tatuering som görs genom användning av ett ytterst tunt blad för applicering av pigment i överhuden. Eftersom färgen appliceras närmare ytan så framstår linjerna som klarare och skarpare. Behandlingen utförs med ett sterilt blad (som består av 10-16 små nålar som sammansatts till ett blad) för att implementera färg i epidermis. Resultatet är naturliga hårliknande linjer som framhävs oavsett den redan befintliga hårmängden.

Symmetri erhålls genom mätning av ett speciellt utformat verktyg medan kunden ligger på rygg och blundar. Formen ritas upp och godkänns av kunden innan behandlingens start. Metoden passar personer som lider av håravfall eller de som helt enkelt inte är nöjda med sina befintliga ögonbryn och vill förbättra och definiera formen. Pigmenten som används i denna metod har utformats för att matcha din naturliga ögonbrynsfärg. Resultatet är naturliga, felfria och fylligare ögonbryn. Brynen upplevs som extremt mörka de första 5-7 dagarna men därefter förlorar de ca 40-50% av färgen. Huden är helt läkt efter 28 dagar och det är då vi gör den obligatoriska påfyllningen av förlorat pigment. Vid fet hy håller färgen sämre samt vid solexponering, kraftig svettning och bad i klorerat vatten. Behandlingen håller olika länge på olika personer och vissa får fylla på oftare, ca var 6:e månad. Normalt räknar man med ny behandling efter 10-12 månader

PhiBrows pigment är helt fria från tungmetaller, cancer- och allergi framkallande ämnen.

Efterbehandlingen är 70% av resultatet. Tvätta och smörja är av stor betydelse! Följ därför de uppföljande rekommendationer du får av din terapeut. Smärta under behandlingen är relativt. Oroliga kunder samt kunder som har sin mensperiod brukar känna smärta starkare, medan de andra klienterna jämför smärtan med den som de känner när de plockar ögonbrynen. Det är möjligt att använda lätta bedövningsmedel i form av kräm, kontakta isf. din terapeut för att veta vilken sort du ska köpa.

Vem kan tatueras med Phi Brow?

Att tänka på:
Du är INTE en lämplig kandidat för denna typ behandling (microblading) om du är:
Gravid eller ammande
Har onormala ärrbildning även kallad keloid, hypertrofisk ärrbildning
Diabetiker- kräver godkännande från läkare
Tar starka hormonella preparat (p-piller OK)
Lider av onormal sårläkning
Kemoterapi (bör rådfråga läkare)
Virusinfektion i kroppen
Epilepsi Blödarsjuka (Hemofili)
Överförbara blodsjukdomar (såsom HIV, Hepatit, MRSA)
Pacemaker eller svåra hjärtproblem
Organ transplantation
Hudirritationer eller Psoriasis nära det behandlade området (rodnad, seborre, eksem, solbränna, akne, etc.)
Sår eller utslag nära brynen
Pågående Herpesinfektion – immunförsvaret sämre
Om du är sjuk (förkylning, influensa, etc.)
Fått Botox inom de senaste 1 månaderna
Behandlat akne hos läkare (retinoider/a-vitamin/retinol) under det senaste 2 månader.
Vid behandling av följande preparat Tretinoin, Differin, Tetralysal, Finacea, Mirvaso eller liknande rekommenderas ett uppehåll i 6-12 månader innan behandling.
Hjärtsjukdomar, okontrollerat högt blodtryck, dålig generell hälsa.

Efterbehandling:

Första steget i läkningsprocessen är:
30 minuter efter behandlingen skölj ögonbrynen med vatten och mild tvål (t.ex. MÅ Gentle cleanser). Tänk på att använda ren handduk, alternativt bomullspads. Undvik ALLTID att vidröra området med fingrarna! Tvätta bort all lymfvätska och tidigare applicerad kräm. Därefter applicerar du ett mycket tunt lager av PhiShield. Upprepa detta förfarande 3 till 5 gånger under dagen. Om behandlingen gjordes sent på eftermiddagen och du inte har tid att göra det 3 till 5 gånger, lägg en plastfolie över ögonbrynen som du smort in med PhiShield, på så sätt skyddar du ögonbrynen från att torka över natten.

Under de närmaste 7 dagarna fortsätter du att rengöra morgon och kväll och applicerar PhiShield efter tvätt eller dusch. PhiShield kan användas på alla hudtyper.

Vad som ska undvikas under läkningsprocessen:

Under de första 7 dagarna:

alla krämer (förutom den skyddande), allt smink (foundation) i ögonbrynsområdet. Undvik träning som innebär mycket svettning, bastu, ansiktsmassage och ånga.

Under de följande 30 dagarna:

Sola, solarium, ljusterapier, kemiska peeling, fruktsyror, mikrodermabrasion, krämer som innehåller anti-age faktorer. Undvik alltid laserbehandlingar över det behandlade området, eftersom de kan förstöra pigmentet och orsaka brännskador. Användning av antibiotika och hormonbehandling kan leda till en snabbare förlust av pigment. Skydda alltid ögonbrynen från solen med SPF (inte under de första 7 dagarna). Tänk på att från dag 1 använda ett rent örngott på din kudde.

Från det att du lämnar salongen är det upp till dig hur ditt slutresultat blir beroende på hur du sköter rekommenderad efterbehandling!

I priset ingår:

Personlig konsultation på beskrivning ca 10 minuter då du kommer till salongen och vi gör en bedömning av dina bryn

Tänk på:

Återbesök med påfyllning inom ca 6 veckor

Återbehandling efter 12 månader.

+Har du gjort Phibrowsbehandling hos oss tidigare lämnar vi XXX kronor i rabatt om bokar en återbehandling inom 12 månader.

Vad tycker våra kunder?

Vi låter några av våra kunder berätta om vad de tycker…

Vanliga frågor om Natural Bodys behandlingar av fransar, bryn och make-up

[/et_pb_text]

[et_pb_toggle admin_label=”Toggle” title=”Jag har fått förhinder” open=”off” use_border_color=”off” border_color=”#ffffff” border_style=”solid”]

Hör av dig så snart som möjligt för att boka om din tid. Ej avbokad tid minst 24 timmar innan bokad behandling debiteras med 50%.

[/et_pb_toggle]

[et_pb_toggle admin_label=”Växla” title=”Förberedelser vid fransförlängning” open=”off” use_border_color=”off” border_color=”#ffffff” border_style=”solid”]

Det är en fördel att du kommer till oss minst 2 dagar innan och färgar dina fransar svarta. Detta bör man inte göra samma dag som fransarna sätts. Vi uppskattar också om du kommer till behandlingen osminkad, på så sätt sparar både du och vi tid och hinner istället sätta fler fransar.

[/et_pb_toggle]

[et_pb_toggle admin_label=”Växla” title=”Fransförlängning – att tänka på efteråt” open=”off” use_border_color=”off” border_color=”#ffffff” border_style=”solid”]

För ett så hållbart resultat som möjligt uppmanar vi till att använda vår speciellla fransrengöring, på så vis kan vi även lämna minst en veckas garanti för att dina fransar ska hålla sig fina på bästa sätt. Undvik även att använda produkter som innehåller olja på ögonen, då detta kan lösa upp limmet. Du behöver inte (och bör inte heller) använda mascara på fransarna.

Tänk på att du tappar dina egna fransar i en cykel av 6-8 veckor och därför rekommenderar vi att du fyller på var 3:e vecka för att alltid ha ett så komplett set som möjligt.

Proffessionellt satta fransar påverkar inte de egna fransarna varken vad gäller slitage eller utväxt av nya fransar.

[/et_pb_toggle]

[/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]

Beskrivning av hur länge behandlingen varar.